Zondag 18 november bij BabelCinema: documentaire ‘Plannen voor Plaats’ met aansluitend een lezing van Dana
476
post-template-default,single,single-post,postid-476,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive

Zondag 18 november bij BabelCinema: documentaire ‘Plannen voor Plaats’ met aansluitend een lezing van Dana

Een actueel betoog over de verdichtingsopgave van de steden

In filmtheater de Fabriek is op zondag 18 november om 16:30  deze Belgische documentaire uit 2017 van de Vlaamse Bouwmeesters te zien.
Werd de ruimtelijke ordering van onze Zuiderburen door voormalig burgemeester Ruud Vreeman enkele jaren geleden nog verguisd, nu lijken zij koploper te worden met deze inspirerende – en vooral noodzakelijke – frisse zienswijze.

Na de vertoning zal Dana Ponec, architecte en ambassadeur voor omgevingskwaliteit, een korte lezing geven over het belang, de keuzes en de kansen bij transformaties in onze ruimtelijke leefomgeving, met name waar het de ruimte tussen de gebouwen betreft. Verdichting van de stedelijke woningopgave creëert nu vaak nog een spanningsveld tussen de ruimtelijke ambities en enkele functionele opgaves, wat keuzes soms moeizaam maken. Dana is in Zaanstad o.a. nauw betrokken bij renovatie, transformatie en uitbreiding van Poelenburg en bij de ontwikkelingen in het Oostzijderveld.

Aanvang 16.30 uur, toegangsprijs € 7,50. Reserveren is mogelijk via de Fabriek of info@stichting-babel.nl