Wegwijzers van de tussenruimte
473
post-template-default,single,single-post,postid-473,single-format-standard,bridge-core-3.1.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Wegwijzers van de tussenruimte

Op een bijzondere locatie in Antwerpen ‘Stormkop’ een interessante dag bijgewoond over Wegwijzers van de tussenruimte, georganiseerd door CVN, deBuren & DutchCulture.

Tussenruimte in de nieuwe stad
Steeds vaker wordt een beroep gedaan op creatieven om met oplossingen te komen voor vraagstukken rond inclusiviteit, diversiteit en leefbaarheid in de stad. Voor kunstenaars en culturele ondernemers is een cruciale rol weggelegd als intermediair in de TUSSENRUIMTE die beleidsmakers verbindt met burgers. De tussenruimte is de plek waar top-down en bottom-up elkaar tegenkomen en waar het kan schuren, maar waar juist ook de verbinding tussen de verschillende groepen tot stand komt.

Uniek project in Antwerpen en Rotterdam
Tijdens de conferentie presenteren we de resultaten van een bijzonder experiment dat speciaal voor deze gelegenheid werd opgezet in wijken in Antwerpen en Rotterdam. In beide steden creëerden curatoren Floor Ziegler (NL) en Reinhard Deman (VL) een tijdelijke tussenruimte waar vertegenwoordigers van culturele instellingen, makers, creatieven, culturele ondernemers, burgers en beleidsmakers samenwerkten aan ideeën en oplossingen voor de uitdagingen waar lokale en nationale overheden nu mee worstelen. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen in aanpak tussen Nederland en Vlaanderen? Wat kunnen we van elkaar leren?