Uitgelicht: CPO Broekmanhuis, Amsterdam Nieuw West, een klein jaar na oplevering
15385
post-template-default,single,single-post,postid-15385,single-format-standard,bridge-core-3.1.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Uitgelicht: CPO Broekmanhuis, Amsterdam Nieuw West, een klein jaar na oplevering

Remco Vermeulen, één van de bewoners: ‘Het leven hierin het Broekmanhuis bevalt goed. Natuurlijk was er tijd nodig om te wennen aan het nieuwe huis, de nieuwe buren, nieuwe buurt, vaak ook nieuwe woon-werk routes/afstanden. De meeste woningen zijn zo goed als af, op wat laatste klussen na; aan de andere kant, wanneer is je (droom)huis ooit af? Het is geweldig om te zien hoe verschillend onze huizen zijn, niet alleen qua indeling, maar ook qua inrichting.

Door deze corona-crisis zijn de meesten van ons thuis: veelal thuiswerkend en thuislerend (de kinderen). Voor sommigen van ons ligt het werk momenteel stil, wat heftig is. Zoals bij iedereen in Nederland (en de wereld) zijn onze sociale contacten met familie, vrienden en collega’s nu beperkt tot vooral digitaal, maar we (de buren) zien elkaar des te meer. We merken dat met name de gemeenschappelijke tuin dé plek is waar we elkaar treffen. Niet iedereen tegelijk, en zoveel mogelijk met de gepaste afstanden: gelukkig is onze tuin zo groot dat dit goed te doen is. De kinderen en honden spelen er elke dag – het mooie weer helpt daar natuurlijk bij. 

Met de lente zijn ook de kriebels gekomen om samen de handen uit de mouwen te steken. Zo zijn we begonnen met de aanleg van onze tuin, en klussen we aan onze gemeenschappelijke ruimten (de trappenhuizen en de ‘BroekmanHuiskamer’, of ‘Huiskamer’). Zo maken we ons Broekmanhuis langzaam maar zeker steeds meer af! 

Daarnaast hebben we ook in de buurt contacten gelegd. We hebben bij bakker Imming, in de Aldi, en bij de portieken van de woningen om ons heen briefjes opgehangen waarin we onze hulp aanbieden aan de oudere buurtbewoners voor boodschappen of het uitlaten van de hond. Via deze weg doen een aantal van ons nu wekelijks boodschappen voor een oudere heer die zijn huis niet meer uit kan (buurvrouw Lara Nuberg heeft hier in Het Parool deze column over geschreven). Daarnaast zijn we in contact gekomen met VoorUit, en hebben we al wat klusjes voor hen gedaan in de vorm van het brengen van boodschappen naar buurtbewoners en het uitlaten van honden. Zo proberen we een beetje te helpen in de buurt.’