Over Ponec de Winter
205
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-205,bridge-core-3.1.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.5.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

PONEC DE WINTER

DANA PONEC

Architect & mede-eigenaar

Dana studeerde in 1988 af aan de faculteit bouwkunde van de TU Delft. Na wat omzwervingen via Barcelona en Noordwijk kwam ze weer terecht bij haar stageadres, het buro van Sjoerd Soeters waar ze uiteindelijk mede eigenaar van werd. In 2007 splitste ze zich af, met haar kernteam van collega’s en opdrachtgevers en zette haar werkzaamheden voort als Dana Ponec architecten.

Sinds januari 2015 deelt ze haar bureau dat nu door het leven gaat als Ponec de Winter, met Katja de Winter, steun en toeverlaat sinds vele jaren. Ze houdt zich bezig met ruimtelijke ontwikkelingen in de leefomgeving en de processen die daarbij horen, in de breedste zin van het woord. Als ontwerper, als strategisch adviseur en als docent.

Nooit alleen: voor een zo complex organisme als de leefomgeving is gezamenlijke wijsheid nodig. Vandaar vaak en graag in inspirerende samenwerkingsverbanden en vandaar ook het advieswerk voor MOOI Noord-Holland en CRK Amsterdam, als verbindend adviseur, commissielid en als ambassadeur voor omgevingskwaliteit.

KATJA DE WINTER

Architect & mede-eigenaar

Katja is na haar studie architectuur aan de ETH Zürich en verschillende stages in Nederland en Zwitserland in 1999 gaan werken bij Soeters van Eldonk Ponec architecten in Amsterdam.

Al snel werkte ze veel samen met Dana Ponec. In 2007 heeft ze Dana Ponec architecten mee opgezet en sinds januari 2015 is ze mede eigenaar van Ponec de Winter. Met de jaren heeft ze veel ervaring opgedaan in gebiedsontwikkeling, stedebouwkundige projecten en het realiseren van gebouwen. Met deze kennis is ze overtuigd dat haar vak niet gaat om het maken van gebouwen voor mensen, maar om het ontwerpen van plek mét mensen.

Ze geniet van de omvangrijkheid van architectuur, het verbinden van mensen, programma en ruimte, op welk schaalniveau dan ook. Daarbij is combinatie met de muziek belangrijk voor haar, viool spelen als grote passie maar ook het optuigen en organiseren van projecten. Katja heeft bestuurservaring in verschillende organisaties, zoals voorzitter van Mokum Symphony (2016-2019).

“We helpen vaak en graag mee om een initiatief op te starten op verschillende schaalniveaus,van gebiedsontwikkelingen tot verbouwingen.”

Ponec de Winter

BURO

In wisselende samenstelling wordt aan een breed scala opgaves gewerkt, expertise en vraag worden op elkaar afgestemd.
We hebben een breed netwerk van professionals met wie we veel en graag samenwerken.

Samenwerking

Main ImageHover Image
Main ImageHover Image